STV centrifugalni ventilatori

STV centrifugalni ventilatori pripadaju u skupinu srednjetlačnih ventilatora. Karakterizira ih izuzetno stabilna krivulja tlaka i protoka.

Tehničke karakteristike

Opis:

STV je centrifugalni (radijalni), sporohodni ventilator namijenjen za ugradnju  ondje, gdje je potrebna relativno mala količina plina uz relativno visoke tlakove (do 10000 Pa), a temperatura plina, koji se dobavlja, ne prelazi 60°C.

STV ventilatori su naročito pogodni kod:

  • pneumatskog transporta (cement, brašno i slično)
  • Uređaja za odsisavanje
  • Uređaja za propuhivanje tekućina u kadama (deterdženti, otpadne vode i slično)
  • Peći (kupolnih, kovačkih, peći za keramički industriju itd.)

STV je ventilator sa stabilnom karakteristikom tlaka u cijelom području rada tj. od najveće do najmanje dobave. Time je spriječena pojava pulzacije zraka i dobave (tzv. „pumpanje“), koje se može dogoditi kada ventilator zađe u područje nestabilnog rada (kod sustava s promjenjivom karakteristikom )

Konstrukcija STV ventilatora, kao i svih ostalih tipova ventilatora, ne dozvoljava zavješenje cjevovoda, ni na usisnoj ni na tlačnoj strani. To znači, da ventilatorsko kućište ne možemo smatrati nosećom konstrukcijom, samim time usisni i tlačni cjevovod treba zavjesiti na posebne nosače ili potpore.

STV ventilatori se proizvode serijski u 13 veličina od kojih svaka za 8 raznih položaja tlačnog otvora.

Sve izvedbe i veličine STV ventilatora izvode se u tzv. „e“ izvedbi gdje je kolo ventilatora direktno nataknuto na rukavac elektromotor

 

m3/s max. protok

Pascala max. prirast tlaka

veličina STV ventilatora

STV je ventilator sa stabilnom karakteristikom tlaka u cijelom području rada tj. od najveće do najmanje dobave. Time je spriječena pojava pulzacije zraka i dobave (tzv. „pumpanje“)

Izvedbe :

STV ventilatori se proizvode se samo u:

  • SIMPLEXsa jednostranim usisom

Pogon:

STV ventilatori proizvode se samo u tzv. “e” izvedbi, odnosno u izvedbi gdje je rotor ventilatora direktno nataknut na rukavac elektromotora.

Dijagrami i mjerne skice

Galerija slika STV centrifugalnih ventilatora

Trebate više informacija ?

Pošaljite nam upit

Klikom na donju poveznicu biti ćete preusmjereni na kontakt obrazac.
h

Preuzmite katalog

Kliknom na donju poveznicu preuzeti ćete katalog u PDF formatu.

Upit za SPV ventilatore

6 + 12 =