Aksijalni ventilatori AV i AV-M

Aksijalni ventilatori namijenjeni su za ventilaciju industrijskih prostora, standbenih prostora kao i za ventilaciju svih vrsta brodova. Kod aksijalnih ventilatora zrak puše paralelno s osi vrtnje rotora, te su po tome dobili ime (os = eng. axis). 

U ponudi ima više izvedbi aksijalnih ventilatora poput cijevne (dugačko ili kratko cilindrično kućište), prozorskih (s kvadratnom pločom za lakšu montažu) i zidne izvedbe.Standardno svi naši aksijalni ventilatori dolaze s trofaznim asinkronim elektromotorima.

 

AV aksijalni ventilator

AV aksijalni ventilator

AV aksijalni ventilatori izrađeni su od čeličnog kućišta i aluminijskog lijevanog rotora sa fiksnim lopaticama. AV tip aksijalnog ventilatora izrađuje se u veličinama od promjera 250mm do 1200mm.

AV-M aksijalni ventilator sa zakretnim lopatcama

AV-M aksijalni ventilator

AV-M tip aksijalni ventilatora izrađuje se od čeličnog kućišta i lijevanog aluminijskog rotora sa zakretnim lopaticama. Zakretne lopatice proširuju radno područje ventilatora i omogućuju gotovo uvijek rad u optimalnoj točci.

Tehničke karakteristike aksijalnih ventilatora

AV aksijalni ventilator

Opis:

AV aksijalni ventilator odlikuje se vrlo dobrim stupnjem iskorištenja te ostvaruje veći protok uz manju buku od ventilatora s limenim lopaticama. AV aksijalni ventilator naročito je pogodan za ugradnju u ventilacijske cijevovode pomoću prirubnica iako je moguća i ugradnja u zid. Za upotrebu u brodogradnji predviđena je ojačana izvedba koja zadovoljava uvjete gradnje vodećih klasifikacijskih društava i nosi oznaku BAV. Aksijalne AV ventilatore proizvodimo u veličinama prema promjeru rotora u rasponu od 200 do 1200 mm. Pri čemu se dobavne količine kreću od 0,04 m3/s do 20 m3/s, a tlakovi od 15 do 800 Pa.

Primjena:

AV aksijalni ventilator (bez statorskih lopatica) s aerodinamički oblikovanim lopaticama rotora upotrebljava se za ventilaciju industrijskih, društvenih i poslovnih prostora.

Izvedba:

Ventilatore tipa AV proizvodimo u „e” izvedbi (AVe) to jest sa rotorom spojenim na rukavac elektromotora odnosno u „r” izvedbi (AVr) kod kojih se elektromotor nalazi na kućištu ventilatora.

m3/s maksimalni protok

Pa maksimalni prirast tlaka

N

Brodska izvedba

AV-M aksijalni ventilator

Opis:

AVM aksijalni ventilator proizvodi se u 4 osnovne veličine rotora: 900, 1200, 1600 i 2000 mm. Dobavna količina AV-M ventilatora za navedene veličine kreče se od 2 do 70 m3/s pri čemu postižu prirast tlaka od 80 do 900 Pa.

Rotori AVM ventilatora dolaze u dvije izvedbe:

  • Metalna izvedba
  • Kompozitna izvedba

Primjena:

AV-M aksijalni ventilator s aerodinamički profiliranim lopaticama rotora i limenim statorskim lopaticama upotrebljavaja se u klimatizacijskim sustavim te bilo gdje drugdje gdje je potrebna velika količina zraka. Aksijalne ventilatore tipa AV-M zbog aerodinamički profiliranih zakretnih lopatica odlikuje visok stupanj djelovanja. Zahvaljujući visokoj učinkovitosti i jednostavnom prilagodbom svim radnim uvjetima ovi ventilatori najbolji su izbor za brodske ventilacijske sustave.

Izvedba:

Aksijalni ventilatori AV-M proizvode se u “e” izvedbi (rotor ventilatora nataknut direktno na rukavac elektromotora) i “r” izvedbi (pogon ventilatora preko klinaste remenice).

Aksijalni ventilator tipa AV-M dostupan je i u specijalnoj brodskoj izvedbi pri ćemu je njihova oznaka BAV-M. Ovdje prikazani dijagrami i mjerne skice odnose se samo na tipsku AV-M izvedbu ventilatora.

m3/s maksimalni protok

Pa maksimalnog prirasta tlaka

N

Brodska izvedba

Mjerne skice

Mjerne skice Av i AV-M ventilatora

Dijagrami

AV - 2,5
AV - 3
AV - 3,5
AV - 4
AV - 5
AV - 6
AV - 7
AV - 8
AV - 9
AV - 10
AV - 11,2
AV - 12,5

Dijagrami AV – M

AV-M - 8
AV-M - 9
AV-M 10
AV-M - 11,2
AV-M - 12

Trebate više informacija ?

Pošaljite nam upit

Klikom na donju poveznicu bit ćete preusmjereni na kontakt obrazac.
h

Preuzmite katalog

Klikom na donju poveznicu preuzet ćete katalog u PDF formatu.

Galerija slika AV i AVM ventilatora

Imate pitanje? Pošaljite nam poruku !

Radno vrijeme:

Ponedeljak-Četvrtak: 07:30 – 16:00

Petak: 07:30 – 15:00

Subotom i nedeljom ne radimo !

Kontakt informacije:

Tel.: +385 (1) 3091 031

Fax.: +385 (1) 3091 049

E-mail: info@ventilator-klimatehnika.hr