CENTRIFUGALNI VENTILATORI

Naši centrifugalni ventilatori (radijalni ventilatori) konstruirani su i proizvedeni kako bi radili i u najtežim uvjetima rada u industrijskim postrojenjima. Svi naši centrifugalni ventilatori mogu biti prilagođeni posebnim zahtjevima kupca (npr. u potpunosti izrađeni od nehrđajućeg čelika).

Svi tipovi centrifugalnih ventilatora dostupni su u sljedećim izvedbama:

  • Direktni pogon
  • Pogon preko remenica
  • Pogono preko spojke

Centrifugalni ventilatori dostupni su kao ventilatori za opću ventilaciju i kao ventilatori za industrijsku/procesnu primjenu. Ventilatori za opću ventilaciju u pravilu su jednostavnije konstrukcije zbog činjenice da rade u lakšim uvijetima rada i samim time idealno su rješenje za većinu slučajeva u standardnoj ventilaciji standbenih i uredskih  prostorija, ali i za ventilaciju i odsisavanja dimova i para u kuhinjama. 

Centrifugalni ventilatori za industrijsku ventilaciju čvršće su konstrukcije. U potpunosti su zavarene izvedbe, i kao takvi savršeno su rješenje za ventilaciju industrijskih objekata i procesa. Svojom konstrukcijom i dizajnom prilagođeni su teškim uvijetima rada.

Kao standard u naše centrifugalne ventilatore ugrađujemo trofazne asinkrone elektromotore klase efikasnosti u skladu sa europskom direktivom tzv. ErP Direktiva.

Svi naši centrifugalni ventilatori zadovoljavaju stroge zahtjeve po pitanju stupnja efikasnosti koje se traže u direktivi Europske unije.

Centrifugalni ventilatori 1

NVT centrifugalni ventilatori

NVT centrifugalni ventilatori su radijalni brzohodni ventilatori koji su namijenjeni za ugradnju svugdje gdje potrebni tlak ne prelazi 1500 Pa pri dobavama od 0.1 do 20 m³/s. Temperatura zraka ne smije prelaziti 60°C u slučaju “e” izvedbe (rotor nataknut direktno na rukavac elektromotora) odnosno 100°C u slučaju “r”izvedbe (pogon preko klinastih remenica).

SPV ventilatori

SPV centrifugalni ventilator spada u srednjetlačne ventilatore koji su namjenjeni za ugradnju tamo gdje su potrebni tlakovi između 700 i 3500 Pa ili protoci od 0.3 do 22 m3/h. Temperatura zraka odnosno plinova koji se dobavljaju ne smije biti veća od 199°C.

Centrifugalni ventilatori 2
Centrifugalni ventilatori 2

SV ventilatori

SV centrifugalni ventilator spada u srednjetlačne ventilatore koji su namijenjeni za primjenu u industriji kao ventilatori za potpuh kotlova ili u industrijskim procesima gdje je potreban veći statički tlak. SV ventilatori mogu se koristiti i za transport plinova visokih temperatura.

STV ventilatori

STV je centrifugalni (radijalni), sporohodni ventilator namijenjen za ugradnju  ondje, gdje je potrebna relativno mala količina plina uz relativno visoke tlakove (do 10000 Pa), a temperatura plina, koji se dobavlja, ne prelazi 60°C.

Centrifugalni ventilatori 4

Kontaktiraj nas

11 + 13 =